Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

CBD olja mot ångest & sömnproblem

Ångest och sömnproblem är något som drabbar oss alla vid en tidpunkt eller annan, men hos vissa kan detta hålla i längre. Oavsett om dina ångest- eller sömnproblem är kroniska eller tillfälliga så kan CBD vara till hjälp för dig.

När det gäller ångest så finns det en del studier som påvisar positiva effekterna av CBD.

En studie från 2015, utförd av Amerikanska PMC, fann goda belägg för CBD-behandling vid ångest och liknande besvär. Studien säger i sin sammanfattning: ”befintliga kliniska bevis stöder starkt CBD som en behandling för generaliserad ångeststörning, panikstörning, social ångestrubbning, tvångssyndrom och post-traumatisk stresstörning när det gavs vid rätt tid; dock har få studier undersökt exakt CBD-dosering.” I samma studie sägs även: ”bevis från mänskliga studier stöder att CBD har en ångestdödande roll”.

När det kommer till sömnproblem så finns det studier som visar att CBD fungerar för att göra insomningen lättare, men inte lika mycket studier som kan påvisa exakt varför CBD har den effekten. De största teorierna är att eftersom CBD bevisat hjälper emot ångest, fysisk smärta och flera andra problem, så hjälper lindrar CBD orsaken till sömnproblemet, vilket gör att själva sömnproblemet slutgiltigt även försvinner.

Det finns även mängder av personliga berättelser från människor som vänt sig till CBD för hjälp med ångest eller sömnproblem.

Källor:

https://www.cbdcentral.com/most-compelling-cbd-studies/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4604171/

https://www.healthline.com/health/cbd-for-insomnia#how-to-use 

Dela på facebook
Dela på google
Dela på twitter
Dela på linkedin

Tack för att du prenumererar!